De volgende financiële fraude wordt openlijk voorbereid. Dat is de nieuwjaarsboodschap die de Amerikaanse rechter Jed Rakoff voor ons heeft. Rakoff beweert dat die roof op gigaschaal in feite bewust en moedwillig wordt bekokstoofd, door de bankiers en hun diefjesmaten met medewerking en onder toezicht van de Amerikaanse overheid. Hij is jurist genoeg om dat niet op deze manier te formuleren. Rakoff leeft en werkt tenslotte niet voor niets in Amerika, het land waar I see you in court!  steeds meer mensen voor in de mond bestorven lijkt te liggen en in bepaalde biotopen nagenoeg tot een gewoontegroet is geworden.

Toch komt zijn betoog hier op neer en je hoeft nauwelijks tussen de regels door te lezen: de voorwaarden voor de volgende roofoverval op mondiale schaal zijn volop in de maak. In Amerika, want Rakoff heeft het over Amerikaanse toestanden. Wij weten inmiddels dat de financiële fraude weliswaar in de VS kan zijn begonnen, maar dat de gevolgen ervan als een niet te ontlopen nucleaire fall out over bijna onze hele planeet hun verwoestende uitwerking deden en nog steeds doen gelden. We hebben het in Europa terdege gemerkt en merken het nog steeds.

Klik hier om verder te lezen op onze hoofdsite stopdebankiers.nl
Mario8282
4/29/2014 06:15:50 am

Goed artikel. Volgens mij komt er geen "volgende" crisis, maar de crisis uit 2008 blijft gewoon de wereldeconomie door en door vernietigen.

Bij de schepping van iedere € 1,00 ontstaat er automatisch een schuld groter dan € 1,00. € 1,00 BBP kost immers meer dan € 1,00 om het te realiseren. Bij elke BBP groei hoort een nog grotere schuldengroei. Elke inspanning, hoe goed / hoe innovatief dan ook wordt door de schuldenfabriek direct omgezet in steeds grotere schulden.

Dit maakt de economie als geheel insolvabel.
Verder geeft de omvang van de derivatenhandel de absolute garantie dat het nooit meer goed komt met het huidige financiëel systeem.

Lees verder:
http://mario828282.wordpress.com/2013/12/22/de-eurocrisis/

ReplyLeave a Reply.