Geachte heer Blok,

De opvallendste eigenschap die u als minister voor Wonen vertoont, is dat u sterk de indruk wekt de woningmarkt niet zo goed te begrijpen. Of de hypotheekvorm die u bedacht, nou duurder uitpakt voor starters of niet, maakt helemaal niets uit. De constructie is zodanig dat de experts het er niet over eens worden, en daarmee automatisch ongeschikt als middel om de zo gewenste duidelijkheid in de markt te brengen.
Daarbij is het bizar dat u midden in een crisis voorstelt om de huren zomaar tot 6,5 procent te verhogen. En dan vervolgens doodleuk aan de verhuurders – die hun extra huurinkomsten rechtstreeks aan u dienen over te maken – vragen of ze even willen voorkomen dat er mensen op straat komen te staan vanwege de verhogingen. Nadat u rücksichtslos ingrijpt in de markt, vraagt u een ander om de scherven op te ruimen. Lekker liberaal!

Economieën vertonen nu eenmaal golfbewegingen. You win some, you lose some. Waarom vinden we dat in Nederland zo moeilijk te accepteren? Waarom moet de overheid direct bijspringen als het even een tijdje wat minder gaat? De mensen met een koophuis hebben tientallen jaren profijt gehad van stijgende huizenprijzen. Ze zijn op vakantie geweest van de overwaarde. Dat gun ik ze allemaal van harte, maar na te hebben geprofiteerd van een stijgende markt, mogen ze dan nu toch ook even de pijn voelen van een dalende markt? Ik zie echt geen enkele reden om in te grijpen.

Als u écht liberaal was, zou u de markt zijn gang laten gaan. Het feit dat huizen minder waard worden, betekent simpelweg dat de prijzen hoger zijn dan mensen bereid zijn ervoor te betalen. Het enige wat u hoeft te doen, is niets. Wachten. Wachten tot de prijzen zijn gedaald tot het punt waarop starters wel bereid zijn om in te stappen en de molen weer begint te draaien. Dankzij de lage huur die ze tot die tijd betalen, hebben ze dan ook direct geld om te verbouwen. Zo helpt u de markt uit het slop en redt u banen in de bouw. Presenteert u het plan vanmiddag meteen even in de Kamer?

Groeten,

De huurders van Nederland

Jan de vocht
11/20/2013 06:09:45

Ergste is nog dat een aantal partijen hetzelfde denkt als deze idioot en het steunen

ReplyLeave a Reply.