Albert Heijn pakt in haar reclame-uitingen groots uit. We moeten met zijn allen aan de nieuwe AH-bonuskaart om de computers van de grootgrutter te vullen met privé-informatie over uw koopgedrag.
Bent  u incontinent en gebruikt u daarvoor luiers, Appie wil dat graag van u weten. Rookt u, of drinkt u graag een borrel, wijn of bier? Mooi, dat is informatie waarin verzekeringsmaatschappijen bijzonder geïnteresseerd zijn. Die willen dolgraag voor dat soort informatie flinke bedragen betalen. Ze kunnen dan risicovolle verzekeringsnemers op voorhand uitsluiten van bijvoorbeeld levensverzekeringen waardoor u geen hypotheek meer kunt afsluiten.

Gebruikt u medicijnen, dan bent u de hoofdprijs voor verzekeringsmaatschappijen maar ook voor werkgevers, die zullen meer dan geïnteresseerd zijn om alles over uw medicijngebruik te weten te komen. U solliciteert naar een topbaan waar u veel voor moet reizen, helaas voor u heeft u bij Appie medicijnen tegen reisziekte gekocht, wanneer een werkgever dit soort informatie in handen heeft gaat die mooie baan aan uw neus voorbij. Onchuldig lijkende informatie over een pil tegen reisziekte hoeft helemaal niet zo omschuldiig te zijn.

Het aantal voorbeelden dat je over de risico’s van de op naam gestelde Albert Heijn bonuskaart kunt bedenken zijn eindeloos te noemen. Wat onschuldige informatie lijkt kan dramatisch uitpakken wanneer die informatie in verkeerde handen valt.

Natuurlijk zal Albert Heijn er alles aan doen om de privé-informatie van haar klanten maximaal te beschermen, dat lijdt geen twijfel. Maar die intenties kunnen door slechts één criminele medewerker die toegang tot de informatie heeft om zeep worden geholpen.

Maar ook de rest van de wereld


Onmogelijk, niet waarschijnlijk? Doe toch niet zo naïef! - De NSA, het best beveiligde Amerikaanse spionagenetwerk ligt wereldwijd onder vuur omdat slechts één medewerker, Edward Snowden, alle bedenkelijke activiteiten van de NSA naar buiten bracht.

- De Duitse regering kocht voor veel geld van een medewerker bij een Zwitserse bank de namen die bij Zwitserse nummerrekeningen behoorden. Nederland kreeg voor niets een kopie van die informatie die menige rekeninghouder grijze haren en een financiële aderlating heeft bezorgd.

- Bradley Manning bracht ultra geheime militaire informatie via WikiLeaks naar buiten met een enorme gevolgen voor de Amerikaanse regering.

Als u denkt dat Albert Heijn betere veiligheidsprocedures kan hanteren dan de voornoemde instanties die daar jaarlijks miljarden dollars aan spenderen bent u een geschikte klant voor de nieuwe AH-bonuskaart, een echte gokker.

Alle supermarkten stunten met bonusaanbiedingen, alleen Albert Heijn koppelt dat aan een bonuskaart wanneer u korting wilt krijgen. Het zou voor iedereen het beste zijn om Albert Heijn een tijdje te mijden en uw inkopen elders te doen. Dat zal de grootgrutter leren dat klanten niet alles pikken.

Onschuldige data bestaat niet, er zijn altijd mensen of bedrijven die daar misbruik van maken                                            WEIGEREN DIE BONUSKAART DUS !!

Eelco
11/20/2013 12:02:11 am

Niks hoor, gewoon ruilen na twee maanden met de buurvrouw. En na twee maanden weer terug en dan met een ander ruilen (collega of vriend, bedenk maar). En zo lekker rouleren.

Reply



Leave a Reply.